Štapići cimeta i kriške sušene narandže su savršena kombinacija mirisa koja najavljuje praznične dane. Upotrebite ih da napravite dekorativni venac tako što ćete dvanaest štapića povezati tako da kreiraju je dan ornament, a zatim na venac naizmenično ređati kolutove narandže i ornamente.
Foto: jojotastic
Ornamente od štapića koje ste koristili za venac možete upotrebiti i kao pojedinačne ukrase koje možete okačiti na jelku ili ulazna vrata. Za svaki ukras potrebno je 12 štapića, tri drvene perle, kanap i dugačka igla.
Foto: jojotastic
Tri štapića cimeta, komad kanapa i kožne trake dovoljni su da napravite ove šarmantne ukrase za novogodišnju jelku. Možete ih dodatno ukrasiti šarenim kanapom koji ćete zalepiti ili zavezati oko jednog ugla.
Foto: tagandtibby
Iako nisu jestivi, ovu aromatični "kolačići" navešće će vas da poželite da ih pojedete. Napravite smesu od cimeta, jabuke, karanfilića, muskatnog orašćića, kardamona i lepka. Pomoću modle oblikujte kolačiće po želji, a koristeći slamku napravite rupe za kačenje. Ispecite kolačice, ukrasite ih i okačite.
Foto: Pomashdesign
Sakupite šišarke i operite ih u vodi sa malo sapunice. Kada ih očistite, naprskajte ih mešavinom vode i esencijalnih ulja. Izložite u dekorativnoj korpi zajedno sa štapićima cimeta.
Foto: treasureinanearthevessel
Na sličan način, koristeći istu smesu kao kod aromatičnih kolačića, možete napraviti mirišljave ukrase koje ćete zakačiti na poklončiće, venac ili jelku. Nakon što ispečete smesu, premažite lepkom jednu stranu ukrasa i pospite svetlucave šljokice.
Foto: Adventures-in-making
Tagovi: