PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Voćni preliv od bobica

  • Objavljeno:
  • 21.8.2014

Iskoristite čari leta i spremite ukusan voćni preliv od svežeg šumskog voća. Možete koristiti maline, kupine, ribizle, borovnice ili brusnice, a možete napraviti i njihov miks. Ovaj slatki preliv možete dodati žitaricama ili jogurtu i dobićete zdrav i hranljiv doručak.

 

Voćni preliv možete napraviti od svoje omiljene vrste bobičavog voća, a dobra vest je da za ovaj recept možete koristiti i zamrznuto voće, pa ovu poslasticu praviti tokom čitave godine. Ovaj recept osmislio je kuvar Colin McGurran, a pravi se vrlo lako i to za samo 30 minuta.

 

Potrebni sastojci (za 8 osoba):

 

370 g svežih ili zamrznutih bobica

1 supena kašika žutog šećera

 

Način pripreme:

 

1. Stavite bobice u šerpu na laganu vatru, dodajte žuti šećer i pustite da se krčka, uz povremeno mešanje.

 

2. Kuvajte voće oko 20 do 30 minuta dok ne omekša, a zatim sklonite sa toplote i ostavite da se ohladi.

 

Poslužite kao voćni preliv za cerealije ili suve kolače, ili ga pomešajte sa nemasnim jogurtom i napravite ukusan voćni jogurt, za zdrav doručak.

 

Foto: greatbritishchefs.com