Iskoristite čari leta i spremite ukusan voćni preliv od svežeg šumskog voća. Možete koristiti maline, kupine, ribizle, borovnice ili brusnice, a možete napraviti i njihov miks. Ovaj slatki preliv možete dodati žitaricama ili jogurtu i dobićete zdrav i hranljiv doručak.
Voćni preliv možete napraviti od svoje omiljene vrste bobičavog voća, a dobra vest je da za ovaj recept možete koristiti i zamrznuto voće, pa ovu poslasticu praviti tokom čitave godine. Ovaj recept osmislio je kuvar Colin McGurran, a pravi se vrlo lako i to za samo 30 minuta.
Potrebni sastojci (za 8 osoba):
370 g svežih ili zamrznutih bobica
1 supena kašika žutog šećera
Način pripreme:
1. Stavite bobice u šerpu na laganu vatru, dodajte žuti šećer i pustite da se krčka, uz povremeno mešanje.
2. Kuvajte voće oko 20 do 30 minuta dok ne omekša, a zatim sklonite sa toplote i ostavite da se ohladi.
Poslužite kao voćni preliv za cerealije ili suve kolače, ili ga pomešajte sa nemasnim jogurtom i napravite ukusan voćni jogurt, za zdrav doručak.
Foto: greatbritishchefs.com
Tagovi: