Testenina u obliku dugačkih traka vrlo je pogodna za pripremanje brzog obroka koji u kombinaciji sa pravim namirnicama može biti i ukusan i zdrav. Stoga vam danas predstavljamo taljatele sa crnim keljom, leblebijom i pekorinom, odnosno idealan obrok za sve one koji ne vole da provode previše vremena u kuhinji, a žele zdrav obrok kvalitetnog nutritivnog sastava.
Za pripremanje ovog jela potrebno je najviše 30 minuta, pa će sa dolaskom lepšeg i toplijeg vremena biti sve više prilika da isprobate i ovaj jednostavan recept.
Potrebni sastojci za 4 osobe:
100 ml maslinovog ulja
2 limuna (samo kora)
1/2 limuna (samo sok)
200 g kuvane leblebije
500 g svežih taljatela
100 g pekorino ili nekog drugog sitno narendanog tvrdog sira
mleveni crni biber
Način pripreme:
1. U duboki tiganj nasuti vodu i sačekati da provri, a potom dodati crni kelj i blanširati jedan minut. Zatim ocediti kelj i iseckati na sitne komade.
2. Zagrejati maslinovo ulje u širokom tiganju i propržiti crni kelj nekoliko minuta na umerenoj, a potom i visokoj temperaturi, uz konstantno mešanje.
3. Istovremeno zagrejati vodu u šerpi i sačekati da proključa, a potom dodati testeninu i ostaviti da se kuva dva do tri minuta.
4. Ocediti testeninu i ismešati sa keljom, limunovom korom, limunovim sokom, leblebijom i pekorinom, a zatim posoliti i dodati mleveni crni biber po ukusu.
5. Servirati testeninu u dubokim činijama i dodati mleveni sir preko testenine.
Tagovi: