PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Ukusne i zdrave taljatele za 30 minuta

  • Objavljeno:
  • 24.3.2014

Testenina u obliku dugačkih traka vrlo je pogodna za pripremanje brzog obroka koji u kombinaciji sa pravim namirnicama može biti i ukusan i zdrav. Stoga vam danas predstavljamo taljatele sa crnim keljom, leblebijom i pekorinom, odnosno idealan obrok za sve one koji ne vole da provode previše vremena u kuhinji, a žele zdrav obrok kvalitetnog nutritivnog sastava.

 

Za pripremanje ovog jela potrebno je najviše 30 minuta, pa će sa dolaskom lepšeg i toplijeg vremena biti sve više prilika da isprobate i ovaj jednostavan recept.

 

Potrebni sastojci za 4 osobe:

 

100 ml maslinovog ulja

2 limuna (samo kora)

1/2 limuna (samo sok)

200 g kuvane leblebije

500 g svežih taljatela

100 g pekorino ili nekog drugog sitno narendanog tvrdog sira

mleveni crni biber

 

Način pripreme:

 

1. U duboki tiganj nasuti vodu i sačekati da provri, a potom dodati  crni kelj i blanširati jedan minut. Zatim ocediti kelj i iseckati na sitne komade.

 

2. Zagrejati maslinovo ulje u širokom tiganju i propržiti crni kelj nekoliko minuta na umerenoj, a potom i visokoj temperaturi, uz konstantno mešanje.

 

3. Istovremeno zagrejati vodu u šerpi i sačekati da proključa, a potom dodati testeninu i ostaviti da se kuva dva do tri minuta.

 

4. Ocediti testeninu i ismešati sa keljom, limunovom korom, limunovim sokom, leblebijom i pekorinom, a zatim posoliti i dodati mleveni crni biber po ukusu.

 

5. Servirati testeninu u dubokim činijama i dodati mleveni sir preko testenine.