Ukusan, kremast i lak desert tiramisu odavno je postao jedan od najpopularnijih italijanskih kolača, vrlo popularan svuda u svetu. Vrlo je pogodan i za one bez previše kulinarskog iskustva, a vlasnica Youtube kanala Moja mala kuhinja, Aleksandra Zobić, otkriva čitaocima KUĆE STIL kako u nekoliko jednostavnih koraka napraviti ovu popularnu poslasticu.
Potrebni sastojci:
150 gr šećera
400 gr piškota
8 jaja
650 gr maškarpone
Oko 500 ml kafe
Gorki kakao za posipanje
Način pripreme:
1. Razdvojite belanca od žumanca i počnite da mutite žumance. Dodajte šećer u žumance i mutite nešto duže dok ne dobijete lepu penastu masu, a zatim u nju polako dodajte i maškarpone i sve zajedno mutite dok se smesa ne sjedini.
2. Umutite takođe penasto i belanca i dodajte ih polako u smesu dobijenu u prethodnom koraku. To bi trebalo da radite kašikom, a ne mikserom jer će vam tako masa ostati penasta, a ne tečna kakva bi trebalo da bude.
3. Zasladite kafu po želji i počnite da umačete piškote. Dovoljno je da piškote samo brzo spustite u kafu jer tako neće upiti previse kafe i neće biti mekane. Ako piškote ostavite duže u kafi odmah će se natopiti previše i tiramisu će vam biti previše voden.
4. Poredajte u tepsiju piškote.
5. Lagano prekrijte prvi red piškota sa polovinom fila i lepo poravnajte.
6. Ponovite postupak još jednom, a u kafu možete dodati aromu ruma ili rum za lepši ukus.
7. Kada dodate zadnji sloj fila lagano pospite tiramisu gorkim kakaom.
8. Ostavite tiramisu u firžideru preko noći da se dobro ohladi.
Foto: polskatimes.pl
Tagovi: