PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Super brzi banana mafini

  • Objavljeno:
  • 10.7.2015

Banane su izuzetno zdrave za srce jer sadrže mnogo kalijuma koji je bitan za zdravlje srca i normalan krvni pritisak. Imaju i puno vlakana, te su odlične i za digestivni trakt. Idealne su i za sportiste i sve one koji se bave vizičkim aktivnostima jer sadrže dragocene minerale, vitamine, imaju nizak glikemijski indeks, a uz sve to su i prilično jeftine.

 

Naravno da je najbolje, najzdravije i najlakše oljuštiti i pojesti svežu bananu, ali za promenu, s vremena na vreme će odlično doći ovi sočni i mirisni mafini.

 


     Japanski čizkejk - lagan, ukusan i mek kao duša

 

     Probajte japanski čizkejk od tri sastojka i otkrijte zašto je ovim desertom oduševljen ceo svet.  

 

 


 

Potrebni sastojci za 12 mafina:

 

3 zrele banane

125 ml ulja (ili kokosovog ulja)

2 jaja

150 g ražanog brašna

100 g pšeničnog brašna T400

100 g šećera od šećerne trske

1/2 kašičice sode bikarbone

1 kašičica praška za pecivo

100 g kvalitetne crne čokolade (izlomljene na kockice)

 

 

Način pripreme:

 

1. Rernu zagrejati na 200 C. U tepsiju za mafine poređati korpice od papira.
2. Izgnječiti banane i ostaviti sa strane.
3. U posudu sipati ulje i u to ulupati jaja. Dodati šećer, brašna, sodu bikarbonu i prašak za pecivo i sve dobro izmešati.

4.Dodati banane pa opet izmešati. Čokoladu umešati u smesu.
5. Smesu za mafine sipati u kalupiće.
6. Peći u zagrejanoj rerni 20 minuta.

 

 

Za vegan varijantu ovih prelepih mafina umesto jaja dodajte 2 kašike mlevenih semenki lana koje ste razmutili u 6 kašika vode i ostavili da odstoji 5 minuta.

 

 

 

 

Autor: hlebilale

Izvor: trcanje.rs