Isprobajte novi recept za tortu koja spaja dva ukusa – slatko i slano. Ova ukusna i osvežavajuća poslastica nesvakidašnjeg ukusa pravi se od svežeg voća, slatke pavlake i – slanih pereca. Bez mnogo truda iznenadite goste zanimljivom tortom, kakvu još nisu probali.
Potrebni sastojci:
Za koru:
4-5 šolja slanih pereca
2 štapića maslaca
Za krem:
1 šolja krem sira (treba ga malo rastopiti)
½ šolje šećera
2 kafene kašičice vanile
1 ½ šolja slatke pavlake ili šlag pene
Način pripreme:
Najpre pripremite koru. Za to vreme zagrejte rernu na 150 stepeni Celzijusa.
Izmrvite perece i sjedinite sa maslacem, pa smesu naređajte u pleh. Dobro je pritisnite kako bi postala kompaktna, a ako je potrebno koristite dno ravne čaše.
Umutite krem sir i šećer zajedno dok se ne napravi glatka smesa. Zatim dodajte vanilu i dobro promešajte.
U pripremljenu smesu lagano umešajte šlag penu ili slatku pavlaku. Smesu lepo rasporedite po potpuno ohlađenoj kori, a najzgodnije je ako tortu ređate u činiju.
Na kraju, na vrh torte dodajte sveže voće po izboru, a naš izbor ovoga puta su bile jagode i borovnice. Tortu ukrasite po želji, a zatim je stavite u frižider na nekoliko sati pre serviranja. Odlična je kada odstoji, zato uživajte u novom ukusu.
Foto: blog.thelovenerds.com
Tagovi: