Kristof Mihalak jedan je od najpoznatijih poslastičara na svetu, nezaobilazna osoba u pariskom hotelu "Plaza Athenee" priprema punjene pomorandže samo za vas.
"Posao mi omogućava da vezujem raznovrsne materijale i da aktuelizujem klasične slatkiše, sve u želji da stvorim savršen desert! Tartalete, čokoladni preliv, milk-šejk, lizalice, kolači... toliko toga možete da napravite uz pomoć mog znanja! Nudim vam kutiju punu mojih recepata", poručuje on.
SASTOJCI za šest osoba:
500 ml biljne pavlake
5 g vanil šećera
50 ml Beillis Irish cream
165 g čokolada crna sa 70% kakao putera
3 jaja ( samo žumance)
125 g putera
65 g šećer u prahu
8 crvenih pomorandži
PRIPREMA: Na pari dobro umutiti otopljen puter, žumanca, Bejlis, vanilu i šećer, a zatim, uz neprestano mućenje, dodati otopljenu čokoladu u tankom mlazu. Zasebno umutiti čvst šlag od biljne pavlake, pa snažnim, energičnim pokretima umešati toplu masu od čokolade u šlag.
Narandžama odseći vrh koji treba sačuvati za poklopac, a sočno meso treba posebnim auštekerom izdubiti pa iseckati nakon što se odvoje središnje žilice. Dve malteške narandže treba iscediti i ukuvati sa odstranjenim žilicama od preostalih šest narandži, pa tim fondom oplemeniti mus.
Nakon sto se ohladio i stegao mus, umutiti ručnim mikserom da malo ubledi i špricem nafilovati narandže prethodno napunjene seckanim i zašećerenim mesom od narandži. Na vrh postaviti poklopac.
Tagovi: