Ova ukusna i zdrava salata – koja je pri tom i vrlo dekorativna, sprema se bez mnogo muke za samo 35 minuta.
150 g mlade cvekle, sirove
½ veze peršuna
½ crvenog luka, sitno iseckanog
½ češnja belog luka, sitno iseckanog
1 ½ kašika balzamiko sirćeta
1 ½ kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 ½ kašika orahovog ulja
So, biber
1. Zagrejte rernu na 180 °C
2. Umotajte cveklu u aluminijumsku foliju i pecite dok ne omekša, to bi trebalo da traje oko 30 minuta.
3. Oljuštite cveklu i isecite je na četvrtine ili listiće, zatim je stavite u posudu u kojoj ćete servirati salatu.
4. U posudu sa cveklom umešajte beli luk, crni luk i peršun. Nakon toga, prelijte salatu uljem od oraha, maslinovim uljem, balzamiko sirćetom i začinima. Odmah servirajte ili ostavite u frižideru da se ohladi. Prijatno!
Foto: greatbritishchefs.com
Tagovi: