PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Salata od cvekle i orahovog ulja koja će zagolicati vaše nepce

  • Objavljeno:
  • 3.5.2020

Bogatstvo ukusa i vitamina u osvežavajućoj cvekli, zavodljive arome oraha i peršuna i iskričave note belog luka i balzamiko sirćeta... Fantastičan izbor namirnica i začina koje često koristimo u kuhinji, ali nikad u ovom spoju.

 

Ova ukusna i zdrava salata – koja je pri tom i vrlo dekorativna, sprema se bez mnogo muke za samo 35 minuta.

 

Potrebni sastojci (za dve osobe):

 

150 g mlade cvekle, sirove

½  veze peršuna

½ crvenog luka, sitno iseckanog

½ češnja belog luka, sitno iseckanog

1 ½ kašika balzamiko sirćeta

1 ½  kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja

1 ½ kašika orahovog ulja

So, biber

 

Način pripreme:

 

1. Zagrejte rernu na 180 °C

 

2. Umotajte cveklu u aluminijumsku foliju i pecite dok ne omekša, to bi trebalo da traje oko 30 minuta.

 

3. Oljuštite cveklu i isecite je na četvrtine ili listiće, zatim je stavite u posudu u kojoj ćete servirati salatu.

 

4. U posudu sa cveklom umešajte beli luk, crni luk i peršun. Nakon toga, prelijte salatu uljem od oraha, maslinovim uljem, balzamiko sirćetom i začinima. Odmah servirajte ili ostavite u frižideru da se ohladi. Prijatno!

 

Foto: greatbritishchefs.com