PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Rolnice sa sirom

  • Objavljeno:
  • 5.12.2013

Rolnice sa sirom mogu se jesti za doručak ili kao grickalice uz omiljeni popodnevni napitak. 

 

SASTOJCI: 
300 ml mleka
2 jaja
20 g kvasca
100 ml ulja
500 g brašna
180 g margarina
1 kašika šećera
300 g slanine ili pršute

 

Fil:
200 g feta sira
100 g sitnog sira
100 ml kisele pavlake
20 g tucane ljute paprike
2 čena belog luka
1 veza peršuna
so
biber

 

PRIPREMA: U mlako mleko dodati kvasac, kašiku šećera i mešati dok se kvasac ne rastopi. U sud zatim dodati brašno, jaja, ulje i so, pa sa mlekom umesiti testo, namazati ga uljem i ostaviti da naraste. Kad naraste, testo premesiti na radnoj površini, a zatim od njega oklagijom razvući koru.

 

Koru premazati polovinom margarina i presaviti dva puta po dužini. Dobijenu lentu zatim treba presaviti tri puta. Savijeno testo oklagijom ponovo treba da se razvuče u koru, namaže preostalim margarinom i savije na isti način. Od savijenog testa razvući novu koru i iseći lente širine oko tri centimetara. 

 

Trake testa spojiti po dužini spojiti i ubaciti parče pršute ili slanine tako da prekrije pola testa po dužini. Tako pripremljene trake uviti oko forme i ređati ih na pleh. Rolnice peći oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, a zatim ih izvaditi i pustiti da se ohlade.

 

Za fil pomešati navedene sastojke i uz pomoć šprica napuniti rolnice.