Za pripremu ovog dezerta biće vam potrebna prazna čokoladna jaja koja možete kupiti u prodavnici. Vrh jaja pažljivo izrežite tako da izgleda kao da je puklo. Pri tome vam može pomoći sledeći savet: ako zagrejete vrh noža pod mlazom tople vode, jaje će se lakše seći i rez će biti pravilniji.
Jaja zatim stavite u frižider ili na drugo hladno mesto dok pripremate smese za "belance" i "žumance".
150 g krem sira
30 g šećera
½ kašičice soka od limuna
½ ekstrakta vanile
125 ml slatke pavlake
1 kašike pekmeza od kajsije
1 kašika maslaca
2 kašičice soka od narandže
1. Sastojke za belance sjedinite i dobro umutite dok smesa ne postane kremasta, približno tri do četiri minuta.
2. Manjom kašikom stavljajte smesu za belance u čokoladno jaje dok ga ne napunite.
3. Ostavite jaje u frižider da se ohladi najmanje 30 minuta.
4. Pripremite žuti fil za žumance tako što ćete na laganoj vatri zagrejati pekmez od kajsije i maslac, i na kraju dodati i sjediniti sa sokom od narandže.
5. Ostavite da se ohladi dok se ne zgusne.
6. Kada se i žuti fil zgusnuo, stavite u svako jaje malo žumanceta a zatim vratite jaja u frižider na hlađenje. Držite ih na hladnom minimum pola sata, a izvadite 10 minuta pre serviranja.
Tagovi: