Ovo je Idealan recept za prave gurmane i one koje vole jake i oštre ukuse, a pripremu će olakšati uputstvo Aleksandre Zobić sa Youtube kanala Moja mala kuhinja.
1 veća sveža crvena paprika
1 veći crni luk (oko 80 g)
350 g pilećih prsa
100 g listića slanine
100 g ljute kobasice (po želji)
100 g gorgonzole
beli luk
so, biber i vegeta po potrebi
1. Zagrejte tiganj na laganoj vatri i dodajte listiće slanine. Vatra mora da bude lagana da se listići slanine ne preprže već je potrebno da se samo malo skupe.
2. Posle dva minuta dodajte seckanu svežu crvenu papriku. Promešajte i nakon jednog minuta dodajte seckani crni luk. Poklopite i dinstajte nekih pet minuta.
3. Nakon što su luk i paprika malo omekšali dodajte piletinu da se dinsta zajedno.
4. Dodajte malo soli i vegete, ali imajte u vidu da će vam slanina i ljuta kobasica već biti dosta slane pa smanjite količinu soli i vegete na minimum dok vam jelo nije gotovo. Na kraju probajte i nikada nije teško nešto dosoliti.
5. Dodajte čašu vode i poklopite.
6. Dinstajte nekih pola sata i dodavajte po malo vode ako je potrebno.
7. Ako volite ljuta jela dodajte seckanu ljutu kobasicu i nastavite kuvanje nekih 15 minuta.
8. Nakon što je jelo skuvano, dodajte gorgonzolu isečenu na komadiće.
9. Poklopite neka dva minuta da se gorgonzola otopi. Promešajte sve zajedno i videćete kako se gorgonzola otopila.
10. Servirajte na tanjir uz običnu rižu kuvanu samo na vodi.
Foto: Aleksandra Zobić
Tagovi: