Danas vam predstavljamo recept za pastu pod nazivom “Tagliatele Boscaiola”, koji su sa nama podelili kulinarski majstori kafe-restorana “Boutique”. Ova ukusna pasta sa pančetom i šampinjonima pravi se brzo i gosti će je obožavati, naročito ako je poslužite sa rashlađenim belim vinom.
Potrebni sastojci:
130 g taljatela
60 g slanine-pančete
40 g crnog luka
40 g šampinjona
1 dcl neutralne pavlake
So
Biber
Način pripreme:
1. Najpre skuvajte taljatele, za šta će vam biti potrebno desetak minuta, i to tako da budu al dente. Uvek je poželjno da pročitate preporučeno vreme kuvanja koje svaki proizvođač istakne u uputstvu.
2. Kada skuvate taljatele i ocedite ih krenite da pripremate sos. Propržite slaninu na malo maslinovog ulja. Kada slanina bude napola gotova, dodajte crni luk sečen na rebarca i šampinjone sečene na krupnije komade, pa zatim to sve zajedno isotirati.
3. Prelijte neutralnom pavlakom i vodom u kojoj se kuvala testenina i kuvajte još tri minuta. Pomešajte sos i testeninu, dodajte so i biber i servirajti u dubokom tanjiru.
4. Pospite testeninu parmezanom, a možete dodati i malo sitno seckanog peršuna ili bosiljka, po želji.
Tagovi: