Pre nego što popijete jutarnju kafu, napravite sebi penasti milk šejk. Njegov izvarendan ukus će vas osvežiti i za tren razbuditi.
SASTAV za šest osoba:
225 g poširane kruške (iz kompota)
400 g musa od čokolade
20 g kakao praha
65 g čokoladnih mrvica sa 70% kakao putera
60 g Engleskog krema u prahu od bele čokolade
250 ml biljne pavlaka
malo otopljenog putera
malo mleka
5 g vanil šećera
65 g šećera u prahu
2-3 veća i veoma tanka krekera od vanile
PRIPREMA: U blenderu mutiti kruške i vanil šećer dok se ne pretvore u penu, a zatim, žicom za mućenje, lagano umešati, malo po malo, u topao mus od čokolade. Presuti u visoke čase i ostaviti da se ohlade u frižideru do upotrebe.
Delimično umutiti biljnu pavlaku da bude penaste strukture, pa ako je čvršća, umutiti vrlo malo mleka.
Zasebno ukuvati Engleski krem prema uputstvu na pakovanju pa ga, čim se smlači, povezati sa malo otopljenog putera i lagano umešati u poluumućenu pavlaku.
Milk šejkom dopuniti čaše i ostaviti da se ohladi. Servirati ga sa krekerom od vanile posutim kakao prahom i dekorisati okruglim čokoladnim mrvicama.
Tagovi: