Za sunčane dane koji nam dolaze predlažemo vam da se zasladite čizkejkom, a uz ovaj recept vrlo lako ćete napraviti savršenu poslasticu, uz malo pravih sastojaka. Za ovu tortu potrebno je da napravite tanku koru, krem i voćni preliv, pa pogledajte recept koji je sa nama podelio beogradski “Korto Café and More”.
Neophodni sastojci:
Za podlogu:
85 g mlevenog keksa (petit beurre)
1 kašičica šećera
50 g rastopljenog maslaca
Za krem:
6 jaja
2 žumanceta
170 g šećera
600 g krem sira
2 kesice vanilin šećera
100 ml kiselog mleka
2 kašičice limunovog soka
Za voćni preliv:
Jagode
Šećer
Način pripreme:
Za pripremu podloge potrebno je da pomešate mleveni keks, šećer i rastopljeni maslac pa smesu utisnete u kalup za tortu. Stavite ga oko 10 minuta u rernu zagrejanu na 180°C dok rubovi ne počnu da tamne.
Za pripremu krema potrebno je da žumanca i šećer mutite mikserom dok ne dobijete gustu smesu. Zatim umešajte sir, vanilin šećer, mleko, limunov sok i koru. Smesu izlijte u kalup s keksom i stavite u rernu zagrejanu na 220°C i pecite oko 25 minuta.
Ne otvarajući rernu smanjite temperaturu na 150°C i pecite još oko 50 minuta.
Kolač ostavite da se ohladi. Narezane jagode i šećer kuvajte na laganoj vatri kako biste dobili voćni preliv. Preliv dodajte preko torte i pustite da se ohladi, a zatim uživajte u ovom ukusnom slatkišu.
Tagovi: