Medena pana kota sa smokvama i medom jedna je od omiljenih poslastica u svetu, koju osim neodoljivog ukusa krasi i originalna kombinacija sastojaka. Ako do sada niste probali ovaj specijalitet, pravo je vreme da počnete da menjate svoju uobičajenu slatku trpezu.
Potrebni sastojci za četiri osobe:
2 šolje slatke pavlake
1 šolja šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
1/3 kesice želatina
3 kašike hladne vode
4 smokve
med po želji
Način pripreme:
1. U šerpi pomešajte slatku pavlaku i šećer, pa sve to polako zagrevajte do tačke ključanja, pa odmah sklonite sa vatre.
2. Dok se to zagreva, u tanjiriću pomešajte tri kašike vode i želatin, i ostavite da odstoji 5 minuta.
3. U vruću pavlaku dodajte vanilu i želatin, pa dobro promešajte da se želatin otopi.
4. Dobijeni krem podelite na 4 porcije i stavite da se hladi najmanje dva sata.
4. Pre serviranja ukrasite isečenim smokvama i medom.
Tagovi: