Sve što vam treba da obradujete svoju porodicu ili goste je voće i još par sastojaka, uz modle i štapiće, i naravno par sati strpljenja dok se sladoled ne zaledi.
Da biste napravili ovaj ukusan "obrok" na štapiću biće vam potrebno 10 minuta, a nakon šest sati biće spreman za degustaciju.
200 ml grčkog jogurta, ukus vanila
2 kašike meda
2 manje zrele breskve, iseckane
¼ šoljice malina, isečenih na pola
½ šoljice granole – miks pahuljica, orašastih plodova i semenki
1. U blenderu izmiksajte jogurt, med i ¾ iseckanih breskvi dok se sastojci ne sjedine.
2. Rasporedite prepolovljene maline i preostale breskve u 6 do 8 kalupa za sladolede. Sipajte približno ¼ šoljice miksa jogurta i voća u svaku modlu i lagano protresite da se smesa rasporedi. Ostavite centimetar do dva slobodnog prostora u modli.
3. Sipajte granolu u svaku modlu.
Granolu čini miks pahuljica, orašastih plodova i semenki, koji su preliveni medom, vodom ili uljem, a zatim zapečeni u rerni.
4. Zatvorite modle i ostavite sladoled u zamrzivaču šest do osam sati dok se ne zaledi.
Foto naslovna: Mike Garten / goodhousekeeping.com
Tagovi: