Za ovaj recept nije vam potrebno mnogo namirnica – sa malo maslina, paradajza i začinskog bilja napravićete savršeno letnje jelo. Džejmi Oliver otkriva kako da lako i za samo 30 minuta napravite ukusnu pastu za četiri osobe. Idealni ukus postići ćete crvenim i žutim čerijem, a pored slatkog čerija Džejmi Oliver prelaže da se pasti doda začinsko bilje koje će ovoj pasti dati nezaboravan ukus.
Uz ovu jednostavnu, brzu i neverovatno ukusnu testeninu po želji možete poslužiti i pečenu ribu, koja u kombinaciji sa čerijem, bosiljkom i majoranom dobija fantastičan ukus.
Sastojci:
500 g pomešanih crvenih i žutih čerija, prepolovljenih
150 g crnih maslina
1 čen belog luka, oljušten i sitno iseckan
1 supena kašika crvenog vinskog sirćeta
1 veza svežeg bosiljka, ubranih listova
1 veza svežeg majorana, ubranih listova
10 supenih kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
400 g špageta
So
Sveže mleveni crni biber
Način pripreme:
U velikoj posudi, izgnječite paradajz rukama i napravite blagu kašu. Dodajte pomešane masline, beli luk i vinsko sirće. Umešajte unutra listiće bosiljka i majorana i dolijte maslinovo ulje. Zatim ostavite da odstoji 10 minuta, kako bi postalo aromatično.
Kuvajte pastu u ključaloj vodi onoliko koliko je potrebno, prema uputstvima sa pakovanja, dok ne bude al dente. Ocedite i brzo pomešajte sa smesom od paradajza. Pasta će upiti sos od paradajza koji ćete preliti preko jela, a možete ga na kraju dodatno začiniti po potrebi.
Tagovi: