Kremasta voćna poslastica obučena u hrskav kaput od piškota pravi je izbor za sve sladokusce tokom lepšeg dela godine, kada sve više vodimo računa i o izgledu.
Japanski čizkejk - lagan, ukusan i mek kao duša
Probajte japanski čizkejk od tri sastojka i otkrijte zašto je ovim desertom oduševljen ceo svet.
kesica belog želatina u prahu
100 ml mleka
srž vanile
5 žumanaca
100 g šećera
300 ml pavlake
300 g smrznute mešavine voća
piškote 400 g
po 100 g jagoda i malina
kašika šećera u prahu
kriške pomorandže
1. Razmutiti želatin prema uputstvu na kesici. Skuvati mleko sa sredinom vanile. Penasto umutiti žumanca sa šećerom. Naliti mleko i neprestano mešajući kuvati na umerenoj temperaturi, dok krem ne počne da se zgušnjava.
2. Skinuti krem sa vatre, pa u njega pažljivo umešati želatin. Ostaviti da se krem ohladi. Čvrsto ulupati slatku pavlaku. Kremu dodati jagode i maline, a zatim i pavlaku.
3. Usuti sloj krema u kalup za tortu (prečnika 20 cm). Piškote stavljati uspravno uz zid kalupa. Zatim usuti i ostatak krema. Tortu hladiti najmanje 4 sata.
4. Polovinu jagoda i malina propasirati i dodati šećer u prahu. Lepše jagode i maline prepoloviti, pa njima garnirati tortu. Odozgo preliti ispasiranim voćem. Po želji, tortu mestimično ukrasiti krupno izrendanom korom pomorandže.
Izvor: stvarukusa / Foto: photobucket
Tagovi: