Kombinacija piletine i toplog kremastog sosa čini ovo jelo savršenim za hladne zimske mesece. Prijatno!
Maslinovo ulje (za prženje)
6 komada pilećih filea sa kožom
40 g maslaca + komadić maslaca
3 glavice crnog luka, iseckane
3 čena belog luka, iseckana
500 ml pilećeg bujona
200 ml suvog belog vina
150 ml pavlake za kuvanje
250 g većih divljih pečurki, presečenih napola
Nekoliko listića svežeg estragona
1 kašičica senfa
Sok od limuna
1. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Zagrejte malo ulja u tiganju sa debljim dnom i pržite piletinu sa kožicom nadole na visokoj temeperaturi 3 do 5 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Sacuvajte tiganj.
2. Poređajte piletinu u posudu za pečenje sa kožicom nagore i pecite 20 do 25 minuta da bude u potpunosti pečena.
3. Stavite maslac u tiganj u kojem je pržena piletina i zagrejte na niskoj temperaturi. Dodajte crni i beli luk i dinstajte približno 7 minuta. Dodajte pileći bujon i belo vino. Kuvajte 15 do 20 minuta dok alkohol ne ispari. Sipajte pavlaku i kuvajte još nekoliko minuta.
4. Stavite malo preostalog maslaca i ulja u poseban tiganj i dinstajte pečurke desetak minuta na višoj temperaturi uz povremeno mešanje.
5. Stavite pečurke, estragon, senf i malo soka od limuna u sos. Probajte i začinite po ukusu.
6. Poslužite piletinu i sos zajedno u većoj posudi ili servirajte na svakom tanjiru komad piletine sa sosom preko.
Foto: deliciousmagazine.co.uk
Tagovi: