PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Kare punjen pečurkama

  • Objavljeno:
  • 5.12.2013

Da bi ovo jelo spremili za osam osoba potrebno vam je oko dva sata. Uz malo truda oduševićete svoje ukućane i goste ukusnim pečenjem sa pečurkama.

 

SASTOJCI:

1,8 kg svinjskog karea s kostima

  • 3 sitne glavice crvenog luka
  • 50 g suvih pečuraka po izboru
  • čen belog luka
  • majčina dušica
  • ruzmarin
  • čaša crnog vina
  •  

PRIPREMA: Pečurke potopite u toplu vodu na oko 15 minuta, ocedite ih i iseckajte zajedno sa crvenim i belim lukom i grančicom ruzmarina. Nožem duboko zarežite meso (4-5 cm) uz svaku kost, odvajajući krmenadle jednu od druge, ali da ceo kare ostane u komadu. Međuprostor napunite smesom od pečuraka i luka, koju ste ranije pripremili.

 

Meso potom uvežite, dobro pričvršćujući kanapom krmenadle. Dve grančice ruzmarina uvicite ispod kanapa, po dužini mesa, prislanjajući ih uz kosti.

 

Posolite i pobiberite meso i stavite ga na pleh. Polijte ga uljem i zalijte crnim vinom, a zatim ubacite u rernu, koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni. Tako pripremljeno meso pecite sat i po, povremeno ga prelivajući sokovima u kojima se peče.