Rudolf van Vin je oduvek želeo da postane kuvar. Završio je kulinarsku školu u Bredi, radio je kao glavni kuvar u Švajcarskoj, specijalizovao se za poslastičarske proizvode i radi kao kuvar Stichting Vakbekwaamheid Horeca – što je najviša pohvala koju jedan Holanđanin može da dobije.
Već 12 godina je jedan od najpopularnijih holandskih televizijskih kuvara, vodi četiri kulinarske emisije na programu kanala 24KITCHEN, a u najuspešnije projekte ubraja serijal „Putujuća pekara”. Ova pekara daje 10% svojih prihoda u dobrotvorne svrhe.
U humanitarni karakter ovog kuvara mogu da se uvere i građani Srbije, jer od juče Rudolf van Vin zajedno sa kuvarima hotela Slavija sprema večeru za oko 400 majki sa decom koje su smešteni u ovom hotelu nakon evakuacije iz poplavljenih područja.
Predstavljamo vam jedan od specijaliteta kuvara koji je zaslužio poštovanje i naklonost cele nacije.
Potrebni sastojci
Za sos:
1 limun
50 ml belog vinskog sirćeta
80 g šećera
0.5 kašičice soli
0.5 kašičice kurkume
1 kašika krompirovog skroba ili gustina
150 ml vode
1 kora od pola limuna
Za pastrmku:
2 ljutike
8 fileta pastrmke
100 g kukuruznog brašna
60 g kukuruznih pahuljica
1 kašika ribljeg sosa (nam pla)
čili sos
Za garnirung:
1 crvena paprika
1 zelena paprika
0.5 šargerepe
grašak šećerac (sa jestivom mahunom)
trstike
Način pripreme:
1. Zagrejte fritezu na 180ºC.
2. Iscedite limun i dobijeni sok pomešajte sa 150 ml vode i svim sastojcima za sos izuzev limunove kore.
3. Stavite sos da proključa uz neprestano mešanje.
4. Smanjite temperaturu, isecite limunovu koru na tanke trake i dodajte u sos. Neka se sos kuva još nekoliko minuta.
5. Iskošeno isecite ljutiku na kolutove. Isecite filete pastrmke na komade, uvaljajte ih u kukuruzno brašno i kratko propržite.
6. U vrućem voku uz brzo mešanje propržite kukuruzne pahuljice, dodajte ljutiku i pastrmku i začinite po ukusu ribljim sosom i čili sosom.
7. Služite ribu na tankom sloju sosa i ukrasite tanko isečenim paprikama, šargarepom, graškom šećercem i grančicama trstike.
Izvor: 24kitchen.rs
Tagovi: