Za pripremu ovog jela potrebno je svega pola sata, a navedeni sastojci su dovoljni za četiri porcije.
1 kg karabataka, sa kostima i kožicom
2 veća kukuruza
1 šoljica svežih listova bosiljka
½ šoljice svežih listova mente
20 g rendanog parmezana
1 čen belog luka
¼ šoljice limunovog soka
2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
So, biber
1. Začinite svaki karabatak sa 1/3 kašičice soli i bibera. Grilujte piletinu na umerenoj temperaturi, poklopljenu, 20 minuta ili sve dok ne primi zlatnu boju, uz jedno okretanje.
2. Grilujte kukuruze na umerenoj temperaturi uz povremeno okretanje.
3. U blenderu miksujte bosiljak, mentu, parmezan, beli luk i ¼ kašičice soli, sve dok se sastojci fino ne usitne. Dodajte limunov sok i maslinovo ulje.
4. Sastružite kukuruz sa klipa i pomešajte ga sa namazom od biljaka.
Poslužite piletinu zajedno sa aromatičnim kukuruzom. Prijatno!
Foto: Mike Graten / goodhousekeeping
Tagovi: