Sočni pileći ražnjići sa mangom probudiće vaša čula i oživeti egzotičnu atmosferu za stolom.
SASTOJCI:
500 g pilećih prsa
4 kašike marinade
2 manga
crvena paprika
150 g šampinjona
Marinada:
limun
4 kašike susamovog ulja
kašika proprženog susama
3 kašike soja-sosa
4 kašike soka ceđene pomorandže
zelena salata
PRIPREMA: Operite pileća prsa, osušite ih, isecite na kockice, prelijte marinadom i ostavite petnaestak minuta da upiju aromu. Očistite mango, jednu polovinu isecite na kockice, a drugu na tanje trake. Papriku prepolovite, očistite od semenki, operite i isecite. Šampinjone očistite, operite i isecite na pola. Nanižite pileće meso, papriku i mango na ražnjiće i ispecite na roštilju. Na tanjir poslažite zelenu salatu i tračice manga, pa prelijte mešavinom ulja, susama, soja-sosa, soka od pomorandže i limuna. Ražnjiće stavite preko salate i poslužite.
Tagovi: