PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Čokoladni mus "Mikado"

  • Objavljeno:
  • 14.1.2014

Danas smo za vas pripremili čokoladni mus

 

Sastav:

• biljna pavlaka 500 ml • vanil šećer 5 g  • Beillis Irish cream 50 ml  • čokolada crna sa 70% kakao putera 165 g  • jaja (samo žumance) 3 kom  • puter 125 g  • šećer u prahu 65 g  • Mikado čokoladni 8 kom  • Čokoladne dražeje od suvog grožđa i celih lešnika 100 g

 

 

NAČIN PRIPREME

Na pari dobro umutiti otopljen puter, žumanca, Bejlis, vanilu i šećer, a zatim, uz neprestano mućenje, dodati otopljenu čokoladu u tankom mlazu.

 

Zasebno umutiti čvrst šlag od biljne pavlake, pa snažnim, energičnim pokretima umešati toplu masu od čokolade sa šlagom. Razliti u staklene čase i ostaviti da prenoći u frižideru.

 

Servirati sa mikado čokoladnim stapićima i garnirati sa dražejama od čokolade.