Danas smo za vas pripremili čokoladni mus
Sastav:
• biljna pavlaka 500 ml • vanil šećer 5 g • Beillis Irish cream 50 ml • čokolada crna sa 70% kakao putera 165 g • jaja (samo žumance) 3 kom • puter 125 g • šećer u prahu 65 g • Mikado čokoladni 8 kom • Čokoladne dražeje od suvog grožđa i celih lešnika 100 g
NAČIN PRIPREME
Na pari dobro umutiti otopljen puter, žumanca, Bejlis, vanilu i šećer, a zatim, uz neprestano mućenje, dodati otopljenu čokoladu u tankom mlazu.
Zasebno umutiti čvrst šlag od biljne pavlake, pa snažnim, energičnim pokretima umešati toplu masu od čokolade sa šlagom. Razliti u staklene čase i ostaviti da prenoći u frižideru.
Servirati sa mikado čokoladnim stapićima i garnirati sa dražejama od čokolade.
Tagovi: