U Italiji se priprema špageta Alla Carbonara smatra jednim od najlakših kuhinjskih poslova. Da bi napravili ovaj specijalitet potrebno vam je svega 20 minuta.
SASTOJCI:
PRIPREMA:
Sos: Isečite slaninu na tanke trake i pržite je u tiganju dok ne postane reš. U međuvremenu, sitno iseckajte ili zgnječite beli luk. Kad se slanina prohladi, dodajte beli luk, biber, vegetu, ruzmarin, narendan sir i pavlaku. Sastojke polako stavljajte u tiganj i izmešajte ih. Beli luk i sir nemojte staviti u previše zagrejanu posudu, jer će postati gorki i narušiti ukus sosa.
Špagete: U veću posudu sipajte vodu, so i ulje. Kada voda provri, dodajte testeninu. Vreme kuvanja obično je naznačeno na ambalaži. Ukoliko niste sigurni, testeninu možete da sklonite sa vatre, poklopite i pustite da polako omekša. Nemojte da dozvolite da se prekuva - bolje je za varenje ako je tvrđa. Na kraju, špagete procedite kroz rešetkastu posudu ili cediljku.
Tagovi: