PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Brzo, lako i ukusno: Alla Carbonara

  • Objavljeno:
  • 5.12.2013

U Italiji se priprema špageta Alla Carbonara smatra jednim od najlakših kuhinjskih poslova. Da bi napravili ovaj specijalitet potrebno vam je svega 20 minuta.

 

SASTOJCI:

 

  • 400g špageta
  • 50g kisele pavlake
  • 100g parmezana
  • 100g pančete
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • čen belog luka
  • pavlaka
  • so, biber, vegeta
  • ruzmarin
  •  

PRIPREMA:

 

Sos: Isečite slaninu na tanke trake i pržite je u tiganju dok ne postane reš. U međuvremenu, sitno iseckajte ili zgnječite beli luk. Kad se slanina prohladi, dodajte beli luk, biber, vegetu, ruzmarin, narendan sir i pavlaku. Sastojke polako stavljajte u tiganj i izmešajte ih. Beli luk i sir nemojte staviti u previše zagrejanu posudu, jer će postati gorki i narušiti ukus sosa.

 

Špagete: U veću posudu sipajte vodu, so i ulje. Kada voda provri, dodajte testeninu. Vreme kuvanja obično je naznačeno na ambalaži. Ukoliko niste sigurni, testeninu možete da sklonite sa vatre, poklopite i pustite da polako omekša. Nemojte da dozvolite da se prekuva - bolje je za varenje ako je tvrđa. Na kraju, špagete procedite kroz rešetkastu posudu ili cediljku.