PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Brz i zdrav doručak od avokada i jaja

  • Objavljeno:
  • 3.5.2020

Iako je voće, avokado se savršeno meša i u slana i u slatka jela. Verovatno ste ga već probali u kombinaciji sa paradajzom i bosiljkom na savršenim brusketima ili u zdravom i ukusnom sladoledu, a danas vam donosimo još jedan proveren spoj avokado + jaja, ali na način koji sigurno još niste isporobali.

 

Ko bi pomislio da se jaja mogu peći direktno u avokadu i da tako možete dobiti izuzetno brz, ukusan i zdrav obrok za početak dana.

 

Pogledate koji su vam sastojci potrebni:

 

3 avokada, prepolovljena i očišćena od semenke

6 većih jaja

So i biber

2 kašičice svežeg iseckanog vlašca

 

Način pripreme:

 

1. Zagrejte rernu na 220 stepeni. Tanko premažite uljem pleh ili postavite papir za pečenje.

 

2. Koristeći kašiku izvadite malo mesa avokada i proširite rupu u sredini kako biste napravili više mesta za jaje.

 

3. Pažljivo polupajte jaje i sipajte da u sredinu avokada pazeći da se žumance ne razbije. Isto uradite sa ostalim jajima. Začinite po želji.

 

4. Stavite u rernu i pecite dok se belance ne ispeče, a žumance ostane tečno, između 15 i 18 minuta.

 

5. Servirajte toplo, dekorisano iseckanim vlašcem.

 

 

Foto: damndelicious.net