Ko bi pomislio da se jaja mogu peći direktno u avokadu i da tako možete dobiti izuzetno brz, ukusan i zdrav obrok za početak dana.
3 avokada, prepolovljena i očišćena od semenke
6 većih jaja
So i biber
2 kašičice svežeg iseckanog vlašca
1. Zagrejte rernu na 220 stepeni. Tanko premažite uljem pleh ili postavite papir za pečenje.
2. Koristeći kašiku izvadite malo mesa avokada i proširite rupu u sredini kako biste napravili više mesta za jaje.
3. Pažljivo polupajte jaje i sipajte da u sredinu avokada pazeći da se žumance ne razbije. Isto uradite sa ostalim jajima. Začinite po želji.
4. Stavite u rernu i pecite dok se belance ne ispeče, a žumance ostane tečno, između 15 i 18 minuta.
5. Servirajte toplo, dekorisano iseckanim vlašcem.
Foto: damndelicious.net
Tagovi: