Italijanska poslastica semifredo idealna je za vrele letnje dane. Ima teksturu polusmrznutog musa, možete ga pripremati sa voćem, bademima, medom, a u kombinaciji sa malinama tokom sezone ovaj ledeni dezert jednostavno je savršen.
4 jaja
1 šolja šećera
1 štapić vanile
250 ml neutralne pavlake
250 ml kisele pavlake
150 g karamelizovanog badema
300 g malina neodmrznutih potpuno
Način pripreme:
1. U uski kalup od 2 litre stavite papir za pečenje.
2. Iseckajte bademe ili ih stavite u kesicu i izmrvite oklagijom. Maline izgnječite viljuškom. Oštrim nožem isecite štapić vanile po dužini, otvorite je i ostružite semenke.
3. Uzmite veliku staklenu činiju i u nju naspite jaja, šećer i vanilu. Činiju stavite iznad ključajuće posude sa vodom ali pazite da činija ne dotiče vodu. Zatim mutite sastojke mikserom sve dok masa ne postane gusta - kada izvadite mešalice masa ne bi smela da se pomera.
4. Neutralnu pavlaku umutite dobro mikserom, a kiselu pavlaku viljuškom. Lagano dodajte maline u smesu sa jajima, zatim dodajte umućenu kiselu pavlaku, a potom i neutralnu pavlaku.
5. Polovinu smese izlijte u kalup, pospite bademima i zatim dodajte drugu polovinu smese.
6. Dobro umotajte smesu sa preostalim papirom za pečenje (koji viri iz kalupa) i stavite u zamrzivač na šest do osam sati.
7. Prebacite na tacnu i uživajte. Prijatno!
Foto: Thinkstock
Tagovi: