Najpopularniji koktel svih vremena – Bloody Mary ne samo da je ukusan, već je i izuzetno zdrav. Holivudska glumica Gvinet Paltrou koristi ga protiv mamurluka. Pa, zašto ne biste i vi?
Originalan Bloody Mary pravljen je od podjednake doze soka od paradajza i vodke i korišćen je kao lek za mamurluk. Komičar, kompozitor i producent Džordž Džesel tvrdio je tokom 1950-ih da je on osmislio ovaj osvežavajući napitak. Mnogi, međutim, sumnjaju u njegovu verziju priče, dajući prednost barmenu Fernandu Piteru Petriotu, koji je radio u njujorškom hotelu “St. Redžis”. On je navodno koktel izmislio 20-ih godina prošlog veka u Parizu, a od 40-ih služio ga je pod nazivom Red Snappers služio u hotelskom baru. Istina je, zapravo, da Bloody Mary kakav pijemo danas kombinacija ova dva recepta.
SASTOJCI za šest osoba:
1 litar soka od paradajza
0,2 litra Tomato pasata
0,1 litra Smirnoff vodka
20 grama Tabasco crveni
20 grama morska so
10 grama meveni beli biber
6 većih stabljika celera
6 manjih šargarepa
PRIPREMA: U blender ubaciti veoma hladan sok od paradajza, pasatu, vodku, dodati začine i Tabasco, kao i malo leda, pa sve blendovati dok ne prestane da se čuje led kako udara o ivice blendera. Razliti ga u čaše i dekorisati ga uranjanjem stabljika celera ili šargarepom zasečenom uzduž na pola.
Tagovi: