PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Spoj minimalizma i klasičnog stila u enterijeru

  • Objavljeno:
  • 21.10.2021

Enterijeri u kojima se spaja salonski stil sa modernim postaju sve popularniji ove godine. Stoga predstavljamo stan koji je pravi dokaz da uz samo nekoliko stilskih komada nameštaja u kombinaciji sa elementima svedenih linija možete napraviti jedan elegantan i sjajan dom vredan divljenja.

 

U renoviranoj zgradi u centru Sankt Peterburga kreiran je enterijer stana na 144m2 koji zadivljuje svojom jednostavnošću, visokim stilom i elegancijom. Kao glavni zadatak projekta klijent je postavio očuvanje izvornih salonskih dvokrilnih vrata, velikih prozora, ali i da se iskoristi postojeći stilski nameštaj uz moderni duh enterijera.

 

 

Ulazni prostor je pretvoren u hodnik, sa trodimenzionalnim ormarima sa obe strane za postavljanje uobičajene odeće i obuće. Originalna dvokrilna vrata su sačuvana, a izmeštena su u odnosu na prethodi raspored stana kako bi se izbegao ulazak pravo kuhinju.

 

 

U želji da se očuva svetlost i volumen prostorije što je više moguće, arhitekte su dnevnom boravaku i kuhinji otvorenog koncepta dodelili centralni deo stana.

 

 

U prostranom dnevnom boravku elegantna siva biblioteka zajedno sa ostalim komadima nameštaja je svedenog, minimalističkog karaktera kako bi stilski komadi rasprostranjeni kroz enterijer došli do izražaja.

 

Shop the look: Fotelja Bruna i klub sto Nanocube, Enviro DesignConceptStore ​ 

 

Kuhinju i trpezariju naglašavaju crno-bela paleta boja. Budući da novi vlasnici vole da kuvaju, na zid kuhinje je postavljena mermerna ploča sa lakom otpornim na prskanje ulja. Crnim kuhinjskim elementima su dodati bakarni detalji, koji pored mermera pružaju laganu i luksuznu atmosferu.

 

  


Povezane vesti:

Inspirišuća vanvremenska estetika salonskog enterijera
Elegantan enterijer stana na Obilićevom vencu


 

Glavna spavaća soba je odvojena od zajedničkog prostora kliznim, staklenim pregradama koje pomažu u očuvanju kontinuiranog osećaja zajedničkog prostora. Ukoliko je potrebna dodatna intima, ona se postiže sa zavesama koje i dalje prostor čine prozračnim, ali i romantičnim.

 

 

Naspram minimalističkog stila dominantnog u prethodnoj prostoriji, glavnu spavaća soba, pored kreveta jednostavnog oblika zasenjuje stilskim, francuskim garderoberom sa ugrađenim ogledalima koji ostavlja snažan vizueli utisak.

 

Shop the look: Visilice Acorn, Enviro DesignConceptStore

  


Povezane vesti:

6 koraka kako da izaberete idealan dušek za sebe


 

Trend staklenih zidova i zavese nastavlja se i u kupatilu koji pripada glavnoj spavaćoj sobi. Kada ovde unosi savršenu fuziju salonskog stila sa svojim oblikom i modernog minimalizma sa bakarnim omotačem.

 

 

Prostorija sa većim garderoberom i pomoćno kupatilo se nalaze sa obe strane hodnika. U njima kreirani su ormari i police po meri kako bi se maksimalno iskoristio prostor.

 

 

Drugoj spavaćoj sobi pristupa se iz dnevnevnog boravka. Kao kroz ostale prostorije u stanu i ovde je korišćen laminat kestenjaste nijanse kao kontrast belini zidova.

 

 

Niski stilski ormar postavljen s druge strane kreveta, elegantnim, blagim i jednostavnim temperamentom čini prostor šarmantnijim.

 

 

Druga spavaća soba je takođe poseduje sopstveno kupatilo. Ovde je naglašena tamnija verzija teraco tehnike u kojoj se cement izliva na podove i zidove a zatim se u njega dodaju manji komadi mermera, kvarca, granita i stakla u istom nivou kako bi se napravila jedinstvna šara.

 

 

Plan stana

 

Autori projekta: INT2 Architecure