Poznato je da se u industrijskim sladoledima nalaze razni pojačivači ukusa i veštački aditivi. Za razliku od njih, sladoled od avokada je izvor vitmanima E i K, kao i mnogih minerala, poput kalijuma i magnezijuma koji se nalaze u plodovima avokada, baš kao i zdrave masti koje podstiču apsorpciju jetre.
Zlatni eliksir za telo: 5 lekovitih recepata sa kurkumom
Potrebni sastojci:
Način pripreme:
1. Ogulite avokado, izrežite ga na pola i uklonite semenku iz sredine. Potom avokado zgnječite tako da od njega dobijete glatku masu bez komadića i grudvica.
2. Dodajte med i dobro promešajte žicom. Smesu stavite u blender. Dodajtekokosovo ili drugo mleko koje koristite, pa zatim i ostale sastojke.
3. Mešajte dok smesa ne postane glatka. Iz blendera potom smesu prebacite u posudu i ostavite ga u zamrzivač.
Privlačni zeleni sladoled od avokada biće spreman za konzumiranje otprilike nakon šest sati. Po potrebi, pre posluženja sladoled možete ostaviti desetak minuta na sobnoj temperaturi kako bi omekšao.
Tagovi: