Potrebni sastojci za 4 osobe:
340 g tunjevine iz konzerve
2 zelene jabuke
540 g leblebija iz konzerve
2 stabljike celera
1 glavica crvenog luka
1 crvena paprika
Za preliv: kašika senfa, kašičica kumina, 2 kašike seckanog korijandera, glavica crnog luka, kašika soka od limuna, 90 ml maslinovog ulja, so i biber.
Način pripreme:
Očistite i sitno iseckajte crveni luk. Papriku očistite od semenki i iseckajte na kockice. Sitno iseckajte stabljike celera. U činiji pomešajte sve sastojke za preliv (senf, kumin, korijander, iseckan crni luk, sok do limuna, maslinovo ulje), posolite i pobiberite. Jabuke očistite i iseckajte na kockice. U činiju sa umućenim prelivom dodajte isceđene leblebije, celer, crveni luk, papriku i tunjevinu, promešajte i poslužite.
Potrebni sastojci za 4 osobe:
600 g fileta oslića bez kožice (debljine 2,5 cm)
60 g semena susama (crnog i belog)
60 g belih čia semenki
Jedno umućeno belance
500 g mladog spanaća
250 g dinje iseckane na kockice
2 manje glavice crnog luka
18 čeri paradajza
So i biber.
Način pripreme:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Filete oslića isecite na 16 kocki. U činiji pomešajte čia semenke sa crnim i belim susamom. U drugoj činiji pomešajte kocke oslića i umućeno belance, potom iscedite komade ribe i uvaljajte ih u mešavinu semenki. Poređajte po četiri kocke na četiri štapića za ražnjiće i stavite u pleh obložen masnim papirom. Posolite i pobiberite i pecite 12-15 minuta. U međuvremenu u činiji pomešajte očišćeni spanać, dinju, seckani luk i čeri paradajz. Posolite, pobiberite, začinite uljem, promešajte i podelite u četiri porcije. Dodajte pečenu ribu i poslužite.
Potrebni sastojci za 4 osobe:
250 g testenina u obliku mašnica
300 g pilećih prsa bez kožice
1 čen belog luka
100 g suvog seckanog paradajza
6 crnih maslina bez koštica
200 g spanaća
60 g rendanog parmezana
2 kašike ulja
So i biber
Za sos: 80 ml majoneza, 60 ml jogurta, 2 kašike dižonskog senfa, kašika soka od limuna, kašika meda, so i biber po želji.
Način pripreme:
U posoljenoj kipućoj vodi skuvajte testeninu, potom iscedite, isperite hladnom vodom i još jednom iscedite. U međuvremenu, zagrejte ulje u tiganju na srednjoj temperaturi i izdinstajte pileće meso iseckano na kocke, 5-7 minuta, dok ne omekša. Zatim dodajte seckani beli luk i suvi paradajz i pržite 1-2 minuta. Posolite i pobiberite i ostavite da se malo ohladi. U činiji za salatu pomešajte sastojke za sos. Zatim dodajte kuvanu testeninu, pileće meso sa sušenim paradajzom i masline. Promešajte, dodajte očišćeni spanać, pospite parmezanom i poslužite.
Tagovi: